Sveiki atvykę
į Arklių slėnį
Laisvės ir prasmės ganyklos
Ganyklos
gyventojai
Horse

Žirgų globos asociacija

Esame ne pelno siekianti organizacija, besirūpinanti arklių gerove ir edukacija arklių gerovės klausimais Lietuvoje.

Mūsų misija - padėti žmonėms pažinti arklį kaip gyvūną, kuris nekelia grėsmės, nėra priešiškas, kurio grožis atsiskleidžia, kai atsisakoma prievartos ir suvaržymo, kurio instinktai, pojūčiai ir prisitaikymas aplinkoje stebina, o laisvės troškimas įkvepia. Norime padėti žmonėms įgyti teisingų arklių priežiūros žinių, išmokyti saugaus elgesio, ugdyti gyvūno elgsenos sampratą.

Skiriame dėmesį arklių nepriežiūros problemų sprendimui šalies mąstu- dedame pastangas ieškodami saugaus, gyvūno gerovės reikalavimus atitinkančio prieglobsčio ir kvalifikuotos reabilitacijos sužalotiems, nuskriaustiems, netinkamomis sąlygomis laikomiems, psichologinių problemų turintiems, šeimininkus praradusiems arkliams.

ŽGA yra tarptautinės gyvūnų teisių apsaugos „World Society for Protecting Animals“ (WSPA) organizacijos narė bei Didžiosios Britanijos gyvūnų teisių apsaugos tarnybos „Royal Society for Preventing Cruelty against Animals“ (RSPCA) tarptautinio padalinio asocijuota narė.

Veikla

Asociacijos įkūrimo metai laikomi 2007-ieji, tačiau dėl iškilusių sunkumų, Vilniaus rajone veikusios prieglaudos veikla buvo laikinai sustabdyta. 2013 metais buvo nuspręsta veiklą atnaujinti, tuo metu, viename Lietuvos ūkių daugiau nei 120 badu marintų arklių reikalavo skubios pagalbos ir prieglobsčio. Tada ŽGA įsikūrė Utenos rajone, o asociacijos veikla po šio istorinio įvykio tapo tęstinė - problemų, susijusių su arklių priežiūra ir laikymu nestinga iki šiol. Šiuo metu ŽGA globotiniai gyvena visai netoli Vilniaus, šalia Dūkštos pažintinio tako, esančio Neries regioniniame parke.

ŽGA komanda – savanoriai. Atiduodame save ieškodami kelių padėti arkliams, kurie patiria fizines ir psichologines kančias, kartu džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami Jums parodyti didelį stebuklą – mūsų ganyklos gyventojus, kurie laikui bėgant pasikeitė neatpažįstamai- anksčiau kentę badą, troškulį, suvaržymą ir smurtą, šiandien mėgaujasi laisvėmis, kurias mes stengiamės jiems suteikti.

Vykdyti veiklą nėra lengva, esame tiesiogiai priklausomi nuo visų Jūsų geros širdies- noro mums padėti, fizinės ir finansinės pagalbos, bendro intereso ir vertybinio pamato. Mūsų galimybes padėti didesniam kiekiui kenčiančių gyvūnų riboja Lietuvos teisinės sistemos spragos, gyvūnų gerovę kuruojančių institucijų abejingumas, ilga ir sudėtina naujo šeimininko, galinčio užtikrinti išgelbėtam arkliui gerovę paieška, riboti ganyklų plotai, ribotos mūsų pačių fizinės galimybės. Kad ir kaip norėtume, negalime reaguoti į visus Jūsų pranešimus apie pastebėtą arklių nepriežiūrą. Skatiname Jus būti neabejingais, pamačius gyvūną, kuriam reikalinga pagalba, dėti visas pastangas, kad jo gyvenimas pasikeistų. Būkite mūsų bendražygiu.

Didelį dėmesį savo veikloje skiriame gyvūno pažinimui, tikime, kad galimybė pamatyti arklius kitomis akimis - laisvus, neįdarbintus, be balno, be kamanų, be vežimo iš paskos, žmogui yra didis džiaugsmas ir vidų užpildanti emocija. Šios idėjos vedini, organizuojame renginius ir paramos projektus. Esame tikri, kad visuomenės švietimas yra pagrindinis mūsų kelias spręsti arklių nepriežiūros problemas iš esmės.

Arklių slėnis

Mūsų vizija – įkurti unikalią vietą Lietuvoje – Arklių slėnį. Mūsų asociacijos vertybės paremtos penkiomis gyvūno laisvėmis: laisve nuo alkio ir troškulio, laisve nuo fizinio ir psichologinio diskomforto, laisve nuo skausmo ligų ir sužalojimų, laisve išreikšti prigimtinį elgesį, laisve nuo baimės ir streso. Arklių slėnis - tai kultūrinis objektas, kuriame persipina arklių gerovė ir žmogaus vidinis pasaulis.

Vykdydami edukacinę veiklą, norime žmogui suteikti galimybę pažinti ir pajausti arklį, neribojant gyvūno laisvių. Daryti kitaip, nei yra įprasta - atsisakyti bet kokios gyvūno panaudos ir prievartos, suteikti gyvūnui laisvę pasirinkti - pasilikti prie žmogaus ar išeiti, sukurti žmogui iššūkį - surasti gyvūno pasitikėjimą ar būti atstumtam. Tai dviejų šalių draugystės paieškos, norėjimas įsiklausyti ir suprasti, tai laisvės ir prasmės ganyklos – reabilitacinė erdvė sužalotiems ir nuskriaustiems arkliams bei vidinės ramybės, žinių ir išsivadavimo nuo kasdienybės ieškantiems žmonėms.

Penkios laisvės
Laisvė nuo alkio ir troškulio
Laisvė nuo fizinio ir psichologinio diskomforto
Laisvė nuo skausmo, ligų ir sužalojimų
Laisvė išreikšti prigimtinį elgesį
Laisvė nuo baimės ir streso

Kviečiame atvykti

Arklių slėnis įsikūręs visai netoli Vilniaus, Neries regioniniame parke, šalia Dūkštos pažintinio tako. Kviečiame Jus atvykti aplankyti arklius, juos pamatyti ir pažinti gyvai, išgirsti jų istorijas, suprasti jų elgseną ir prigimtį. Prieš atvykstant būtina iš anksto susisiekti tel.: 8 622 05087 ir suderinti atvykimo laiką. Priimame tiek pavienius lankytojus, tiek lankytojų grupes. Įmonių kolektyvams siūlome prasmingą veiklą prisidedant prie arklių gerovės fiziniais darbais.
Kiekvienam lankytojui būtina žinoti:

Renginiai ir projektai

Straipsniai

Susisiekite

logo

Įm.kodas: 300890925
Įm. adresas: Vilniaus raj., Vilniaus raj. sav.,
Airėnai 2., Malūno g.,23
Bankas: "Swedbank"
A/S LT13 7300 0101 0218 2823
B/K 7300

Draugaukime Facebook'e

Apsilankymai Arklių slėnyje; konsultacijos krizinėse situacijose; nepriežiūros atvejai; informacija žiniasklaidai; dėl savanorystės:

Rėmėjai ir partneriai

Rėmėjai

Accept a payment